Galerija slika Kumove Vodenice

Pre i posle renoviranja. Uživali smo prilikom renoviranja i vratili se u detinjstvo kada smo dosta vremena provodili upravo ovde, nekada Jeremića vodenica sada Kumova Vodenica

Prvobitno stanje vodenice

Nekad je bila u jako lošem i oronulom stanju… Vodeničareva soba je bila gotovo srušena, vrata jedva stoje na polomljenim šarkama, točkovi puni granja…

Renoviranje vodenice

Onda smo se bacili na posao… Za samo nekoliko meseci, odanim i velikim trudom, zamenili smo gotovo celu konstukciju, trudeći se da zadržimo identičan izgled.

Izgled Kumove Vodenice nakon renoviranja

Ovako je bilo posle renoviranja. Napravili smo drveni most za samo jedno prepodne…

Kumova Vodenica – enterijer

Trudili smo se da zadržimo autentičnost vodenice, kako je ostala u našem sećanju. Trudićemo se da našim sećanjem, uslugama i opisom dočaramo sve ono što smo mi doživeli na ovom mestu za koje smo vezani.

Kumovi – Milan Pavlović i Slavko Jovanović

Na slikama možete videti kumove, ali i Milanove potomke. O njegovom mlađem sinu pisala je dnevna štampa (rts, večernje novosti, politika i mnogi drugi…), internet portali ali i neke televizijske stanice (prvatv). Na našoj stranici “Drugi o nama” možete pročitati članke koje su pričali o Kumovoj Vodenici, brašnu, zanatu, ali i o najmlađem vodeničaru…

Vajati

Pronašli smo i rekonstruisali jedan autentičan srpski vajat, u kojem gosti mogu da se odmore i osveže. U planu je još ovakvih i sličnih građevina. Naravno, da bi boravak savremenom čoveku bio što udobniji, vajat je termički izolovan materijalima najnovije generacije i sagrađeno je moderno kupatilo, sa tuš kabinom i toplom vodom. Kapacitet je za tri osobe, sa jednim bračnim i jednim običnim ležajem.

Drugi vajat, kojeg smo nazvali “Jabukovac”, je dosta većeg kapaciteta, sa ukupno dvanaest mesta za prenoćište. Ima dva nivoa. U prizemlju su dva apartmana, sa po tri mesta i zajedničkim kupatilom, a na spratu, pod krovom, se nalazi jedna velika prostorija sa ukupno šest mesta za spavanje i jednim kupatilom sa tuš kabinom.

Kumova Vodenica – dešavanja

Kumova vodenica je sada mesto gde se može i lepo družiti… Napravili smo lep restoran, sa kompletnim pratećim sadržajima. Imamo zidani roštilj, hlebnu furunu itd.